גזל במציאת מקום עבודה

  • ט"ו אדר התשע"ז

שאלה

מצאתי מודעת דרושים דרך כח אדם וחזרו אליי ופירטו לי על מקום העבודה וכו, אם החלטתי לפנות למקום העבודה בעצמי ובכך למנוע מחברת כח אדם או מהמפנה את הבונוס שלו האם גזלתי את חברת כח אדם? כי בתחילתו וסופו של דבר המודעה שפורסמה תחילה הייתה של כח אדם ולא ידעתי על המודעה בלעדיהם! (הסיבה לכך שברצוני לעשות כך היא משום שכל פעם שח"ו אהיה חולה אצטרך לתת טופס רפואי לחברת כח האדם ואם לא אז הימי מחלה לא ישולמו לי וזה קצת קשה להגיע אליהם כל פעם) תודה

תשובה

שלום וברכה

מותר לך לעשות זאת.

אם נהוג לשלם על מציאת עבודה כסף הם יכולים לתבוע ממך דמי תיווך.