מה מברכים על גרנולה עם פירות יבשים?

  • ט"ו אדר התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, 1. מה מברכים על גרנולה עם פירות יבשים? על הרכיבים כתוב: שיבולת שועל, פירות יבשים 33% (צימוקים, תמרים, סילאן תמרים), חמוציות, משמש, קורנפלקס, שומשום, שקדים, גרעיני חמנייה, שמן צמחי, גרעיני דלעת, פיצפוצי אורז. 2. אם אפשר גם לדעת לפי מה מחליטים לברך במצב כזה? לפי הרוב? תודה רועי

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. ככל הנראה השיבולת שועל הוא המרכיב העיקרי, כי הוא מופיע עוד לפני פירות היבשים שהם 33%. לכן יש לבדוק שגרעיני השיבולת שועל עומדים בפני עצמם, כלומר, שהם גרעינים שלימים ואינם נדבקים אחד לשני, ואז הברכה על כל התערובת היא בורא פרי האדמה.

2. בודקים לפי הרוב; וכן לפי כמות וחשיבות חלק החמישה דגנים שבו שמברכים עליו מזונות (כי בורא מיני מזונות עושים אפילו כאשר המזונות הוא מיעוט. אמנם אין מברכים מזונות על הדגנים אלא אם כן הם נימוכו ונדבקו זה עם זה או נתבשלו או נאפו; ובגרונולה על פי רוב הם גרעינים שלמים ואז ברכתם אינם מזונות אלא האדמה).

בברכה,

רב נחום