תפילה וברכות

נוסח

  • ט"ו אדר התשע"ז

שאלה

שלום הרב, מה הסיבה שבנוסח האשכבה יש הבדלים בין השכבה לאישה לאיש? אישה :אשת חיל מי ימצא ורחוק מפנינים מכרה", שקר החן והבל היופי אשה יראת יהוה היא תתהלל, תנו לה מפרי ידיה ויהללוה בשערים מעשיה. רחמנא דרחמנותא דיליה היא, ובממריה אתבריאו עלמא דין ועלמא דאתיה, וגנז ביה צדקניות וחסדניות דעבדן רעותיה., ובממריה ותוקפיה יאמר למיעל קדמוהי דוכרן נפש האישה הכבודה והצנועה איש: טוב שמן משמן טוב ויום המות מיום הולדו". מנוחה נכונה בישיבה עליונה תחת כנפי השכינה במעלת קדושים וטהורים כזוהר הרקיע מאירים ומזהירים, וחילוץ עצמים וכפרת אשמים והרחקת פשע והקרבת ישע, וחמלה וחנינה מלפני שוכן מעונה וחולקא טבא לחיי העולם הבא, שם תהא מנת ומחיצת וישיבת נפש השם הטוב והיקר, נכבד נישא ונעלה

תשובה

שלום וברכה

אנו משנים את הנוסח שיתאים לכל אחד ואחת לפי עניינו.

פסוקי האשה המיוחדים במינם אין על האיש. והגבר קרוב יותר לחטא מאשר האשה.