תפילה וברכות

עד איזו שעה מותר להגיד קריאת שמע שעל המיטה?

  • ט"ו אדר התשע"ז

שאלה

עד איזו שעה מותר להגיד קריאת שמע שעל המיטה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אפשר לקרוא קריאת שמע על המיטה אם את משערת שתירדמי לפני עלות השחר (יעויין ביאור הלכה סימן רלט סעיף א ד"ה סמוך, חזון עובדיה ברכות עמוד תקי, והלכה ברורה סימן רלט בבירור הלכה אות יא).

2. יש לברך המפיל גם אחרי חצות לילה בשם ומלכות (הלכה ברורה שם סעיף ט ובירור הלכה אות י, שכן הייתה דעתו האחרונה של הרב עובדיה יוסף זצ"ל. שוב נדפס שו"ת יחוה דעת חלק ז' להרב עובדיה יוסף זצ"ל, ושם סימן לט הורה כאמור).

בברכה,

הלל מאירס