חברה והשקפה

בחירה אני לא מרגישה שיש

  • י' אדר התשע"ז

שאלה

כבוד הרב שלום, ברצוני לשאול לגבי בחירה. ידוע שיש לנו בחירה. בחירה איך לקבל את הדברים לכעוס או להודות לקבל או להתנגד. יש בחירה. אבל אני לא מרגישה שזו בחירה אמיתית

תשובה

שלום וברכה

הבחירה אין פירושה שהאדם אין לו משיכה לשום צד.

האדם יש לו נטיה לרע מחמת תאוותו ורצונו ומצד שני יש לאדם שכל לרצות לעשות טוב והאדם יכול לבחור האם לשמוע לקול שכלו או לנטייתו. זוהי תמצית הבחירה.

אשמח להבהיר עוד כלל הצורך.