שו"ת פורים

משלוח מנות+ביקור בבית אבות חילוני בשבת.

  • ח' אדר התשע"ז

שאלה

שלום. יש לי 2 שאלות. אנו תושבי הדרום .עד מתי אפשר לשלוח משלוח מנות .האם ניתן להקדים ? כי לא נהיה בעיר ביום ראשון וחשוב לנו לתת משלוח מנות למשפחה בעיר. האם הקדמה או איחור נחשב לנו כמצווה? שאלה שנייה האם ניתן לבקר הורה המאושפז קבוע בבית אבות בשבת. המוסד אינו דתי ויש טלויזיה ואנו שומרים שבת.. תודה

תשובה

שלום וברכה

ניתן לתת לפני שבת ולומר להם שישתמשו בזה רק בפורים.

אי אפשר לתת משלוח מנות לאחר הפורים.

מצווה לבקר את ההורה ובתנאי שאתם לא מחללים את השבת בשום דבר ועניין.