תפילה וברכות

נטילת ידיים ושאר שאלות

  • ח' אדר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: 1. קיבלתי על עצמי בלי נדר לנטול ידיים בבוקר מנטלה וקערה שאני מכינה לי ליד המיטה ורציתי לשאול: אם אני קמה באמצע הלילה לשירותים ואחרי זה חוזרת לישון , האם עלי לנטול ידיים קודם מהקערה שהכנתי או שזה מיועד רק לנטילת ידיים שלפני הקימה בבוקר? 2. יש לי תוכים. האם מותר לי להחליף להם מים ואוכל בשבת? 3. ראיתי מספר נשים בבית הכנסת בו אני מתפללת שלפני התפילה נעמדות בעזרת נשים כשהם מול ארון הקודש ומשתחוות. יש כאלה שעושות זאת בסוף התפילה. האם עלי לעשות זאת? אם כן, האם גם להגיד משהו תוך כדי השתוויה? תודה רבה! סמדר

תשובה

שלום וברכה

1. קבלה זו טובה ויראה עד מאוד ומועילה מאוד להקל עלייך את עבודת ה' במשך כל היום.

נחלקו בכך הפוסקים. מעיקר הדין איו חובה ליטול עד לקימה המוחלטת. המחמירה תבוא עליה ברכה אבל לא מומלץ לקבל על עצמך כבר עכשיו חומרא זו.

2. מותר.

3. אין צורך.