כיסוי ראש חלקי-עדיף מכלום?

  • ח' אדר התשע"ז

שאלה

שלום לרב. לא מזמן התחתנתי. אנחנו זוג דתי. אשתי הולכת עם כיסוי ראש חלקי. אני לא חושב שהיא תהיה מוכנה אי פעם לשים כיסוי ראש מלא. גם כיסוי ראש חלקי קשה לה. האם כיסוי ראש חלקי עדיף מכלום? מה גם שהיא אומרת שכיסוי ראש מונע מהשיער לנשום(לקבל חמצן) וזה גורם עם השנים לנשירה במידה כזאת או אחרת ועם כיסוי ראש חלקי השיער יותר נושם (קשקוש במיץ או שיש בזה משהו? אני חושב שזה הגיוני). מה גם שבמשנה בכתובות פרק ז משנה ו שממנה נגזר הכיסוי ראש כתוב רק שאסור לאשה נשואה לצאת בראש פרוע (שיער פזור לגמרי) ולא כתוב מהי דרגת הכיסוי הראוי.

תשובה

שלוום וברכה

בוודאי שכיסוי ראש חלקי עדיף יותר מאי כיסוי. אל תהיה כל כך בטח שביום מן הימים אשתך לא תתחזק ותכסה את ראשה כליל בעז"ה.

עד שני אצבעות מכל צד מותר לכתחילה לגלות אבל יותר מזה אסור לגלות לרוב הפוסקים אם כי יש מי שמיקל כל זמן שרוב הראש מכוסה.

הכיסוי לא גורם נשירה כי כל הכיסויים נושמים אם הם אינם מניילון פוליסטאר.