חגים ומועדי השנה

האם יוצאים ידי חובה במשלוח מנות לאח או אחות?

  • ז' אדר התשע"ז

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת האם משלוח מנות בין אחים ואחיות מוציא אותי ידי חובת מצוות משלוח מנות איש לרעהו, או שחייב לתת משלוח מנות למישהו שהוא לא מהמשפחה, כמו חבר או מכר? תודה!

תשובה

שלום רב,

אפשר לצאת ידי חובת משלוח מנות על ידי נתינה לאחיו או אחותו, ובתנאי שהם מעל גיל מצוות, כי השולח מנות לקטן לא יצא ידי חובתו.

מקורות: לגבי זה שאי אפשר לצאת במשלוח מנות לקטן, יעויין מה שהביא בזה בספר חזון עובדיה פורים (עמודים קמה-קמז).

בברכה,

הלל מאירס