שאל את הרב - כללי

זוגיות:}

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב! אני וחבר שלי יוצאים כבר שנה ו3חודשיים.מתחילת הקשר היה לנו ברור שאנחנו בקטע של לחזור בתשובה.בהתחלה לא שמרנו שבת ונגיעה אחרי חודשיים התחלנו לשמור שבת ונידה לפני כשנה התחלנו לדבר על החתונה אבל קרה משהו הוא התחיל ללכת לישביה(לא זוכרת את שמה)והרב(שבישיבה)הימליץ לו לחכות בין 3 א ו4 חודשיים לכל החלטה שהוא רוצה לגבי העבודה ולגבי הקשר שלנו לבדוק אם אנחנו מתאימים(היינו אצל 3רבנים והם אמרו שכן שאנחנו מתאימים) (אפילו הרב עוזי דיין . הרה אבוחזר) אני רוצה לציין שהוא יותר עמוק ממני בקטע של הדת ושמירת נגיעה לי יותר קשה (יש מצב שבגלל שהוא הראשון שלי ששכבתי איתו) יש לי שאלה למה הרב היצעה לו את זה עם אנחנו רצינו להיתחתן הרי יותר קל כשביחד עושים ולא לחוד אני מאוד רוצה להיתחתן איתו כבר אני כבר בגיל 25 והוא 27 ואני יודעת שאני רוצה שהילדים שלי ילכו בדרך הנכונה(יש רק אמת אחת)ואני כן רוצה להקים משפחה דתית עם כבוד ואמונה תעזרו לי בבקשה מה לעשות אני באמת רוצה אותו ולהיתחתן איתו אני לא חושבת שאני יכולה לחכות 3 אוחודשיים בכדי שנתחתן ולא לגעת בו קשה לי מה אני יכולה לעשות

תשובה

שלום וברכה

אני חושב שכדאי לשניכם להמתין את החודשיים שלוש לפני שתתחתנו, כי כך הוא יהיה מחושל יותר ורגוע יותר והבית שלכם ייבנה חזק יותר.

המהירות אולי טובה לרגע זה, אולם היא יכולה לקלקל בעתיד.

החודשים יעברו מהר ואת תרוויחי בעל טוב ומאושר.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי