חגים ומועדי השנה

איך מכשירים תנור לפסח?

  • א' אדר התשע"ז

שאלה

איך מכשירים תנור לפסח? אשמח לפירוט. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

תנור אפייה חשמלי, יש לנקותו היטב עד כמה שהיד מגעת, ולהימנע מלהשתמש בו עשרים וארבע שעות קודם ההכשר, ואחר כך ידליקו את התנור בחום הגבוה ביותר שאפשר, וישאירוהו דולק כשעה, ודי בזה.

אולם התבניות שאופים בתוכן חלות בתנור, צריכות ליבון באש עד שיהיו ניצוצות אש ניתזים מהן, ולכן התבניות של תנורי אפייה חשמליים טעונות ליבון, וכיוון שאי אפשר ללבנן (כי עלולות להתקלקל), נכון להחליפן בתבניות חדשות. ויש חולקים ומתירים אותן בהגעלה, והמיקל יש לו על מה שיסמוך.

מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן סג) וחזון עובדיה פסח (מהדורת תשס"ג עמודים קלב, קלד).

בברכה,

הלל מאירס