שאל את הרב - כללי

ניסים התותח - ניסים גלויים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ראיתי לא מזמן את הסרט של ניסים התותח על כך שהוא נרפא מ´המחלה´ בצורה ניסית. שגם הרופאים הגדירו כנס רפואי או אלוקי אפילו. כל זאת בזכות כך שהוא מסר את עצמו לקב´ה וחזר בתשובה שלמה. רציתי לשאול - גם לגויים יש ניסים רפואיים או מוות קליני וכד". למה שהקב´ה יעזור לגויים הרי הם לא מכירים בו ובטח לא עובדים אותו. השאלה הזאת גרמה למישהו לשאול אותי אולי אלוקים נמצא עם כולם ולא רק איתנו. ולא ממש ידעתי מה לענות לו... בברכה,

תשובה

שלום וברכה

על נעמן שר צבא ארם שמעת? ראה מלכים ב פרק ה.

הקב"ה עושה לפעמים ניסים גלויים לגויים כשיצא מזה תועלת לאמונה וכו´. כמו שהיה אצל נעמן. הקב"ה בורא כל העולם כולו, והוא אלוקי כל הנבראים והנמצאים בעולם מהאדם ועד החיידק הכי קטן. הוא נמצא בכל הבריאה בכל רגע ורגע, והא מחיה את כולם בכוח מציאותו האחת והיחידה. גם גוי יכול להתחבר בבורא עולם ולהיות קשור אליו בתפילה ויראה את השגחתו בכל צעד ושעל.

כך אומר לנו התנא במסכת אבות חביב אדם שנברא בצלם, חביבים ישראל שנקראו בנים למקום.

יש חיבה מיוחדת לבני העם היהודי על כך שהם צאצאי האבות שרדפו והכירו בו ומסרו את נפשם על האמונה בעולם פגאני ועובד אלילים >בהצלחה ושבת שלום, מנשה ישראל