שאל את הרב - כללי

כבוד ההורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב, השאלה שלי קשורה בעניין של כבוד ההורים- אני אשתדל לקצר את הסיפור- אבא שלי, השם ישמרהו, שותה כל יום אלכוהול, ואני לא פעם מקבלת ממנו ביקורות אפשר לומר לא כלכך בונות בעניין החזרה בתשובה שלי ולפעמים גם בנושאים אחרים, אבל כמובן זה בא ממנו לא בכוונה אלא מחוסר דעת.. (העניין הוא גם שהיתה לו ילדות קשה והוא עבר דברים לא קלים בילדותו), אני לא הסתדרתי איתו הרבה זמן אבל ברוך השם בזמן האחרון אני משתדלת להסתדר איתו(אגב אני בת 22),כאחת שחוזרת בתשובה ברוך השם אני משתדלת לנהוג איתו כראוי ובכבוד, ולפעמים אני עושה לו מסג"(עיסוי בגב) כשהוא מבקש, ופה אני מגיעה לשאלה שברצוני לשאול- בזמן האחרון הוא מבקש ממני מסג" לעיתים תכופות אפשר לומר, וכשאני אומרת לו שאני בנתיים לא יכולה, אז הוא אומר לי ´רק 5 דקות את לא מתביישת...´ (משהו כזה.. אבל כמובן הוא אומר את זה לא בצעקות אלא בטון רגוע), כי בד´כ אני עושה לו בערך 5 דקות..השאלה היא האם בכל פעם כשהוא מבקש ממני לעשות לו עיסוי בגב, רצוי להענות לו? אפילו כשלפעמים אין לי חשק?(הוא מבקש פעם אחת ביום,ובזמן האחרון כמעט בכל שבוע)..האם עצם הסירוב שלי זה פוגע בכבוד ההורים? אשמח לקבל עיצה, כי לפעמים אני מסרבת ולא יודעת אם נהגתי כשורה. תודה רבה נ.ב- אבקש לא לפרסם מכתב זה, תודה.

תשובה

שלום וברכה

תשתדלי להיענות לו כמה שיותר וכל פעם שאת עושה לו מסג´ זכרי שאת עושה נחת רוח עצומה לבורא וכאשר המצווה באה בקושי שכרך רב עוד יותר.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי