טהרת המשפחה

שינה במיטה אחת רחבה בזמן הנדה

  • כ' שבט התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אשתי כרגע בנדה ויש לנו רק מיטה אחת בבית שאנחנו מפרידים אותה בזמן הנדה. אבל כרגע יש לנו תינוקת שבלילות ישנה איתנו במיטה (בינינו) כי היא כרגע נודניקית כי מוציאה שיניים. האם מותר לנו לישון באותה מיטה בזמן הנדה? כמובן שלא ניגע אחד בשנייה והמיטה די רחבה. בברכה ראובן

תשובה

שלום רב,

אסור לכם לישון במיטה אחת בזמן הנדה למרות שהיא רחבה ואתם לא נוגעים אחד בשני.

מקורות: ראה שלחן ערוך ורמ"א יורה דעה (סימן קצה סעיף ו).

בברכה,

הלל מאירס