אמונה

בטחון בהשם ומות קדושים

  • י"ח שבט התשע"ז

שאלה

אני זוכר שהיה מקרה בזמן מלחמה שהיה חייל דתי שקפץ על רימון בשביל להציל את חבריו שלא יפגעו השאלה שלי היא בנאדם דתי ואחד כזה שהקריב את עצמו בטוח האמין בה' ובטח בו שיצא בריא ושלם אז איך קרה מה שקרה?

תשובה

שלום וברכה,

בטרם הנשמה יורדת לעולם הזה - נקבע סוג תיקונה בעולם הזה, כמה שנים תחייה בעולם, וגם באיזה גיל תיפטר מן העולם.

אני בטוח שאדם שקופץ על רימון, הוא גיבור שאינו מצפה להינצל ממוות, וידע בדיוק על מה הוא מקריב את חייו.

החייל שהציל את חבריו - זכה להיפטר מן העולם מתוך עשיית מצווה אדירה של הצלת חיים, שחלקה בעולם הבא לא ישוער. זמן מיתתו בגילו הצעיר נקבע עוד בטרם ירד לעולם, אך המצווה בה זכה - נבעה מבחירתו. משמים זימנו לו מיתה של מצווה במקום מיתה בדרך אחרת. וזכה במיתתו להיות מהרוגי מלכות הקדושים. יקום השם דמם.

בברכה,

דניאל בלס