נשים

כיסוי ראש00

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשואה ואינני שמה כיסוי ראש . רציתי לדעת מה מקור כיסוי הראש אמרו לי שזה מדרבנן ולא מדאוריתא ולגבי הפסוק ´שיער באשה ערווה´ מי החליט שדווקא מדובר על שערות הראש מאד קשה לי להניח כיסוי קשה מאד בבקשה אשמח לתשובה מיידית.

תשובה

שלום וברכה

מצוות כיסוי הראש היא מצווה מן התורה ולא מדרבנן.

מקורה היא מהפסוק שכתוב אצל הסוטה שעל הכהן לפרוע את ראשה ואמרו חכמים מכאן שהאשה צריכה להיות בראש מכוסה, ודבר זה הוא ככל ביאורי המצוות אשר נמסרו למשה רבינו בסיני, ונרמזו בתורה.

אין פסוק בתורה שיער באשה בערווה, אלא זה לשון חכמים שנאמר בפירוש בהקשר לשיער הראש.

כגודל הקושי כך גודל המעלה שלך כאשר את מקבלת על עצמך לצית לבורא עולם ושכרך כפול ומכופל.

אשמח לסייע בידך עוד כדי לקבל את ההחלטה הנכונה שתזכי ללכת כבת המלך.

בברכה - בנימין שמואלי