שאל את הרב - כללי

שבת ועוד......

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב יש לי מספר שאלות 1.קראתי איפה שהוא שזה מצווה לגזוז ציפורניים בשבת ומשום מה זה לא נשמע לי הגיוני, האם זה מותר ואם כן אז למה זו מצווה? 2.האם זה נכון שהישמעלים ישלטו בארץ שנה וכך ימררו לנו את החיים? והאם זה נכון שמלחמת גוג ומגוג תיארך 7 שנים? 3.מה עושים עם שרשרת שבה שם ה" יתברך בכל פעם שנכנסים לבית השימוש יש להוריד אותה מחדש?

תשובה

שלום וברכה

1. חלילה לגזוז ציפרניים בשבת, המצווה היא לגזוז ציפרניים ביום שישי לכבוד השבת.

2. בזוהר מבואר שהישמעאלים ימשלו בנו 9 חודשים.

3. האם השם הוא במלואו?

בברכה - בנימין שמואלי