אמונה

מחשבות לא טובות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי לשאול 2 שאלות: -איך אפשר להתגבר על מחשבות לא רצויות, כשהדמיון מתפרע? -כשהייתי צעירה יותר לצערי הייתי קוראת המון ספרים בעייתים, רואה סרטים ושומעת שירים. כבר כמה שנים שאני מנסה להמנע מזה, ואפשר להגיד שברוך ה" כמעט והפסקתי לגמרי. אבל בכל מיני סיטואציות, במיוחד בזמנים קשים רגשית, אני מרגישה שהכל צף לי חזרה, ואין לי יכולת להשתלט על זה. כאילו איזה תמונה מהמאגר מסרבת לזוז מהרקע. בזמנים כאלה קשה לי מאוד בעבודת ה"- בתפילות, בעבודה על עצמי, בהכל. לבנים יש את הפתרון של לימוד תורה. מה לבנות יש??

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתנתק מהחטא, מומלץ מאוד שתלמדי את הספר מסילת ישרים דבר שינקה אותך מאוד, כמו כן נשים יכולות ללמוד את מוסרי חז"ל בספר עין יעקב.

אולם גם כאשר המחשבות הבלתי רצוניות עולות אין לך לדאוג ואין לך להתייחס לכך כלל, הדבר לא מוריד מערכך, ומומלץ מאוד להרהר בתשובה כאשר המחשבות עולות ולהתחנן לפני ה´  שהמחשבות יסתלקו ממך.

מומלץ לקרוא את פרק נא´ בתהילים לטיהור המחשבות.

כמו כן סגולה לומר את הפסוק ושחט אותו על ירך המזבח צפונה לפני ה´.

בברכה - בנימין שמואלי