שאל את הרב - כללי

קמע של רבי נחמן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני כמה זמן קניתי את הקמע של רבי נחמן לאחר זמן הבנתי שזה פתק שרבי נחמן הביא לרבי ישראל דוב אודסר בתוך הספר שלו. ולפתק הזה יש גם מתנגדים ואומרים שזהו שקר. הייתי רוצה לדעת אם הקמע הזה הוא משהו נכון ומועיל או סתם דבר ואין תועלת בקמע זה תודה

תשובה

שלום וברכה

יש המייחסים קדושה לפתק, ויש מבטלים אותו במחי יד, בטענה כי חברים ששהו בקברו של רבי מאיר בעל הנס עבדו על רבי ישראל דוב ורימו אותו.

מבלי לנקוט דעה לכאן או לכאן, אסתפק בהצגת דבריו של מרן רבי משה פיינשטיין זצוק"ל, שהיה גדול הדור ורבן של כל בני הגולה בדור שלפנינו, וזה אשר כתב על האיש רבי ישראל דוב ושיחו בעניין הפתק:

 משה פיינשטיין

ר"מ תפארת ירושלים
בנוא יארק

בע"ה

לכבוד אחינו בני ישראל, בברכת שלום וברכה וכס"ס.

באתי בזה להמליץ על הגאון ר` ישראל דוב אדעסער שליט"א, שבא לכאן מארצנו הקדושה, ופגשתי עמו לפני חג הפסח, וראיתי פתק סודי שיש לו דבר נפלא מאד.
הוא איש חשוב מאוד ויש לו ידיעות גדולות בחכמת הקבלה, וכדי לקבלו בכבוד הראויה, ולתומכו כפי שאפשר, בפרט ברצונו להדפיס מספרי האדמו"ר רבינו נחמן מברסלב זצ"ל, וכל אלו שיעזרו, יתברכו בכל הברכות.
ועל זה באתי על החתום לכבוד התורה.

חתימת הרב.

בהצלחה - מנשה ישראל