מידע כללי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!!! רציתי לדעת מכיוון שאני שומעת הרצאות שלכם בערוץ הייתי רוצה לדעת לגבי הנושא של נטילת ידיים בבוקר. אני למשל מתעוררת בלילה מס" פעמים מה ההלכה לגביי זה בנטילה, אמירת התפילה של נטילת ידיים ותפילה על התפנות. ועוד משהו..... לגבי תפילת שמע על המיטה לפני השינה אם דיברתי לאחריה אני רשאית לחזור עליה???? מה נאמר לגבי זה. תודה רבה, דורית א.

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין המתעוררת באמצע הלילה, אין חובת נטילת ידים, אלא בבוקר בעת הקימה.

אולם יש מי שסובר שעדיף ליטול ידיים בקימה הראשונה שלך בלילה.

ולכן אין לברך ברכת על נטילת ידיים רק לאחר הקימה בבוקר.

אולם לאחר ההתפנות יש ליטול ידיים ולברך אשר יצר.

אם דיברת לאחר קיראת שמע שעל המיטה ראי לקרוא שוב את הפרשה הראשונה.

בברכה - בנימין שמואלי