נשים

שתי שאלות בנושא כיסוי ראש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה שאלתי בנושא כיסוי ראש לאשה היא: מכיוון שאני לומדת בעיקר פנימיות אני יודעת שצניעות זאת רק הסיבה החיצונית, וצריך לכסות שיער גם בתוך הבית וכיסוי שיער האישה זה דבר הרבה יותר עמוק שלפי הזוהר כל שיערה יונקת מן המוח ויש כוחות חיצוניים שנאחזים בשיער גלוי של אישה נשואה ויונקות ממנה שפע ששייך רק לבעלה מאז שהיא מתחברת עם בעלה... ומקבלת קדושה והזוהר מזהיר שלא תצא שום שיערה חיה אחוצה, אז איך זה שיש נשים בעיקר ממוצא תוניסאי וגם אלא שעדיין גרות בתוניס שמכסות במטפחת חושפות שתי אצבעות ויותר למעלה וגם מוציאות צמה או שתיים מלמאטה, חשבתי שזה נעשה מחוסר ידיעה אך לא מזמן נודע לי כי גם נשות צדיקי תוניס שהיו בקיאים ברזי התורה נהגו לכסות בצורה כזו וזה בסדר מפני שזה היה מנהג המקום, אז יש כוחות חיצוניים שנאחזים או שהם נאחזים לפי מנהג המקום... לא ברור אשמח לתשובה עמוקה שאלה שניה: האם גם נשים רווקות שכבר התייחדו עם גברים, באופן תאורטי אמורות לכסות ראשם ואם התשובה היא לא אז למה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא אכנס בדיון בהלכה, ואלם כל זמן שהכיסוי הוא כהלכה, אין החיצוניים יכולים להידבק באשה.

להלכה המקסימום שניתן לגלות הוא שתי אצבעות כלפי המצח, ולא יותר.

וראוי להחמיר כדברי הזוהר ולא לגלות כלל משער האשה.

בעניין כסוי לפנוה שזינתה, נחלקו בכך הפוסקים, ורבים מקלים, ואין להחמיר ולהורות כיום לכסות את הראש, כדי לא לסגור את הדלת לתשובה.

בברכה - בנימין שמואלי