נשים

טבילה במקווה לאחר לידת בן דחוף!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, חברתי ילדה בתאריך 14 במאי, היא ילדה בניתוח קיסרי והיא אינה יודעת מתי עליה לטבול במקווה, הדימום פסק אתמול האם היא יכולה להתחיל לספור 7 נקיים מהיום גם אם עברו סה´כ שלושה שבועות? או שמא עליה להמתין מספר ימים מסוים עד לטבילה אודה לך מאוד אם נענה על כך בהקדם , בברכת שבוע טוב,

תשובה

שלום וברכה

ממליצים להמתין כחמש שבועות לכל הפחות לאחרי הלידה. על פי ההלכה אפשר לספור שבעה נקיים לאחרי הפסקת הדימום, אם כבר עברו 7 ימים אחרי לידת בן ו14 יום אחרי לידת בת.

בהצלחה - מנשה ישראל