נשים

דתיים בזוגיות ללא חתונה

  • כ"ו טבת התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה רואה לא מעט זוגות דתיים ואף חרדים (אחרי גיל 50) שחיים יחד כזוג נשוי לכל דבר, אך לא התקדשו כדת משה וישראל. אתמול היה זה הזוג האחרון שנוכחתי בו, אישה חרדית לכל דבר, גבר חרדי, רב, פאות, כיפה שחורה, זקן, מעביר שיעורי תורה, איש חסד – שאומר במפורש שהם חיים יחד כבר שנה ומאושרים, וכששאלתי איך זה מתיישב עם הדת, אמר "למה להרוס את הקשר בגלל טבעת.. אפילו עדיין לא התגרשתי, הרבנים שלי אוהבים את זוגתי הנוכחית ומעריכים אותה מאוד.." ומכאן מרגישה חייבת לדעת, ברשות הרב, סליחה על הבורות, האם זה דבר אפשרי? מותר? מניחה שכביכול אין כאן זרע לבטלה אולי כיוון שהם מבוגרים ולא יכולים להפרות, אינני יודעת. בקיצור – כיצד זה ייתכן? ויותר מזה, אם חוזרים אחורה, כיצד יעקב אבינו, שהיה נשוי ללאה, הביא ילדים מהשפחות שלו? אנא הסבר וביאור הרב. תודה כתמיד.

תשובה

שלום וברכה

היהודי הנ"ל חוטא ולא עומד בניסיון שהוא קיבל מבורא עולם וחבל מאודץ. אין היתר לחיות בחיי אישות ללא נישואין כראוי לאחר גירושין מהאשה הקודמת. אין רבנים שיכולים לכבד את מי שחוטא, בוודאי שאינם רבנים והדברים פשוטים ביותר.

יעקב אבינו נשא את בלהה וזלפה לאחר שהם שוחררו מהיות שפחות והיו שוות לרחל ולאה.