תפילה וברכות

ברכה על רעם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כעת בתקופת ה"התחזקות" שלי.... לכן תוכלו לומר עלי את המשפט הידוע "בור ועם הארץ.." חח בכל מיקרה אני לא התבייש בשאלה שלי...כי אני רוצה להיתחזק עוד ועוד=] אני יודעת איך לברך על מאכלים וכאלה.. אך..יש המון דברים שאיני יודעת לברך עליהם.. כגון- כשמריחים איזה שהוא עלה..או משהו מעץ\שיח.. או.... שמברכים על ברק או רעם...צריך לברך בכל פעם שרואים ברק או שומעים רעם?..זה לא הרבה?. דברים כאלה...אני ישמח לתשובה..=] שבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואת לומדת, אי אפשר לומר עלייך את המשפט "בור ועם הארץ.." , אפש רלהגדירך כלתמיד חכם, דהיינו תלמיד הלומד את החכמה, גם עם עדיין לא הגעת לידיעה ההלכות על בוריין

וזה לשון השולחן ערוך.
אם זה שיוצא ממנו הריח עץ או מין עץ מברך בורא עצי בשמים. ואם הוא עשב מברך בורא עשבי בשמים. ואם אינו לא מין עץ ולא מין עשב כמו המוס"ק מברך בורא מיני בשמים. ואם היה פרי ראוי לאכילה מברך הנותן ריח טוב בפירות.

על הברקים כל זמן שלא נתפזרו העבים נפטר בברכה אחת נתפזרו בין ברק לברך ובין רעם לרעם צריך לחזור ולברך: