חברה והשקפה

גימטריה בתורה

  • י"ח טבת התשע"ז

שאלה

לכבוד הרב שלום! רציתי לשאול למה התורה כלכך מחשיבה חשבונות גימטריה, וכל חשבון כזה בתורה נחשב כ"סוד"? הרי אפשר לעשות גימטריה לכל מיני מילים בתנך ולפרש זאת בכמה דרכים שונות וכו' ובנוסף כל כך קל לעשות זאת. נראה מוזר שהתורה שלנו נשענת על חשבונות מסוג זה.

תשובה

שלום וברכה

התורה לא נשנענת על גימטריות. הגימטריות הם פרפראות לחכמה וכדברי המשנה באבות פרפאות הכוונה מיני מתיקה שה' טמן בתורתו ללמודי התורה שיהנו מההברקה. הגימטריא תריכה להיות מקובלתת מדורות קודמים ולכן שתהיה לה משמעות ורק אז יש לזה תוקף.