חברה והשקפה

עב"ם

  • י"ג טבת התשע"ז

שאלה

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר למעלה מ-20 שנה, אולי תוכלו אתם לתת לי תשובה? לפני יותר מ20 שנה ראיתי אור זוהר שצף באויר, אור שכמוהו לא ראיתי מעולם. הוא לא היה נראה כמו פנס רחוב, היה לו אור בהיר. הוא צף באויר ונע ממש לאט. התרומם לאט לאט, ואז עף במהירות אדירה לכיווני ותוך כדי פשוט נעלם. האם יש לכם תשובה מה זה? תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

עב"ם כשמו כן הוא: עצם בלתי מזוהה. רק כאשר מזהים אותו - אפשר לדבר עליו.

האור שראית יכול להיות הרבה מאוד דברים,

- הוא יכול להיות מכשיר תעופה קטן, כמו Drone או מסוק על שלט, בלון חיזוי מזג אויר, או אולי אפילו כלי צבאי.

- הוא עשוי להיות תופעת טבע נדירה, כמו שביט - כוכב נופל, או "כדור ברק" (חפש בגוגל). לא חסרות תופעות טבע נדירות ומפתיעות.

- הוא עשוי להיות זיקוק. יש סוגי זיקוקים שונים מאוד, שיכולים לייצר מראות מרתקים.

- הוא עשוי להיות מסוק צבאי מרוחק עם זרקור (אני עצמי נתקלתי בתופעה דומה של אור שנע במהירות בשמי הלילה, נעצר, ואז שוב נע במהירות לצד אחר ונעלם. מאוחר יותר גיליתי שהיה זה מסוק משטרה שהתרחק והתקרב לסירוגין, ורק אורו נצפה בלילה).

- ייתכן שהיה זה תעתוע ראייה, או חזיון. אם לא היה אדם נוסף איתך שראה את המחזה, לעולם לא תוכל להיות בטוח שמוחך לא תיעתע בך. תופעות כאלו קורות לאנשים בעולם כל הזמן.

- תמיד קיימת האפשרות הנדירה שראית תופעה על טבעית כלשהי, כגון בריה רוחנית או אפילו רוח.

אך לא תוכל לדעת זאת, ולכן עדיף שלא תטריד עצמך במחשבות על כך.

ראה מאמר שכתבתי על חייזרים וצלחות מעופפות:

https://www.hidabroot.org/article/80390

בברכה,

דניאל בלס