תפילה וברכות

תפילת פועלים האן מותר לעזור מניין קבוע?

  • י"ג טבת התשע"ז

שאלה

כבוד הרב שלום, אני מתפלל כל השבוע במניין פועלים שמתחיל בשעה 05:30 בבוקר (הודו) ומגיעים לתפילת עמידה בשעה 06:00 כאשר הנץ היום זה בשעה 06:43 בימים ראשון-חמישי אני חייב להתפלל במניין זה כי גם אני הולך לאחר מיכן לעבודה. שאלתי היא לגבי יום שישי - ביום שישי אני אינני עובד ויכול להתפלל בבית כנסת אחר בשעה מאוחרת יותר אבל במידה ולא אתפלל בבית הכנסת שלי לא יהיה שם מניין (המניין כל השבוע הוא דחוק ביותר ויוצא כמה פעמים שאנחנו מתפללים ביחיד), האם מותר לי לעזוב את המניין הקבוע בבית הכנסת שלי ביום שישי ולהתפלל את התפילה בזמנה בבית כנסת אחר תוך ידיעה שאני גורם לביטול המניין בבית הכנסת שלי. תודה לכבוד הרב, משה.

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה ביותר היא לבוא ולהשלים להם מנין אבל לא להתפלל שם רק ללמוד וכו' ולהתפלל מאוחר יותר עם נץ החמה.