איפה נמצא המת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכם. סבא שלי נפטר לפני 4 חודשים בערך ואמרו לנו (למשפחה שלי) שאסור לנו עד השנה שלו לעלות להר המנוחות. אז אני רציתי לשאול כמה שאלות בנושא זה: 1) למה אסור לעלות להר עד השנה של המת? 2) איפה המת נמצא בזמן השנה? 3) האם הוא סובל בזמן השנה? 4) האם זה שעלינו בלי לדעת שאסור לעלות להר זה גרם לו לסבול? 5) ואחרון - מה אנחנו יכולים לעשות שיעשה טוב לנשמה שלו חוץ מהקדיש שדוד שלי עושה? סליחה על כמות השאלות זה מאוד חשוב לי מכיוון שמותו של סבא שלי זה עדיין טרי ואני רוצה ללמוד על זה קצת. בתודה מראש, איציק משעלי.

תשובה

שלום וברכה

מאחר והמת טרוד בדינו בשנה הראשונה אין לבוא ולבקש ממנו בקשות אישיות שיתפלל עלינו.

כל מת יש לו דין לפי מעשיו ויש שנמצאים בגן עדן ויש שלא זכו לכך והם סובלים בעונשים קשים בשמים ולא נאריך בדבר.

אם עליתם להר ואמרתם תהילים לעילוי נשמתו לא נגרם כלח סבל למת.

התחזקותך היא המועילה לסבא ביותר בעולם האמת, כאשר הבנים והנכדים הולכים בדרך ה´ הרי כל מצווה של יוצאי חלציהם מועילה מאוד לנפטר.

בברכה - בנימין שמואלי