נשים

שאלה נשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב כמה שאלות לי אליך : 1.ידוע לי שבבראשית כתוב שהאדם הראשון היה זכר ונקבה . אז מדוע כתוב אחר כך שהאישה נלקחה מהאיש ? הרי היא נלקחה מאדם - שהוא זכר ונקבה . מדוע לא כתוב שהאדם התפצל לזכר ונקבה - לאיש ואישה ? 2. האם בעולם הבא יהיה עדיין קשר לבן או בת הזוג ? אשמח לקבל הסבר . 3 . מדוע הבת נמצאת ברשות אביה עד שתתחתן ולא ברשות אימה ? 4. למה בירושה האשה לא מקבלת את חלקה ? 5. למה אישה לא מוסמכת לאשר ביעור חמץ ? 6. האם לאישה מותר ללמוד גמרא ? ראיתי שכתבת שהחפץ חיים התיר לימוד תורה לנשים בדורנו . ובעצם למה אסור לה אם אסור ? הרי לא כל הנשים קלות דעת וישנם גם גברים שהם קלי דעת . ואיזה רע יכול לצאת מכך שאישה תלמד תורה שבעל פה ? 7. למה כתוב ´אשה לא תלמד קטנים ´ אני מקווה שזה לא יותר מידי שאלות פשוט הנושא הזה מפריע לי מאוד . אני אוהבת ללמוד תורה ובמיוחד תורה שבעל פה עם כל הקושיות והפלפולים ... תורה רבה ויום טוב !

תשובה

שלום וברכה

1. אם האשה היתה רק כצלע באדם הראשון לא קשה כלל כי לא מדובר בהתפצלות.

אם נאמר שהיו שני פרצופין גם פרצוף זכר וגם נקבה, גם הנוכל להבין את דברי הפסוק מאחר ונשמת חוה לא היתה עדיין באדם הראשון ועל כן ההפרדה שלגוש הבשר מאדם לא היתה התפצלות אלא לקיחת חלק מאדם הראשון.

2. כן, הזיווג הוא חלק משנמתך ותשובי להיות אחד.

3. הבת אינה ברשות אביה אלא ברשות עצמה.

אולם עד גיל 12 נתנה התורה את הזכות לאביה לקדשה וכו´, מאחר והאב הוא ראש המשפחה הוא קיבל את כל הזכויות.

4. האשה עוזבת את משפחת האב ומביאה ילדים לבעלה ועל כן היא נהפכת לחלק ממשפחת הבעל וירושת הבעל תעמוד לשימושה.

5. אשה מוסמכת לבדוק חמץ כך מבואר בשולחן ערוך.

6. הסיבה שאין לנשים לימוד הגמרא היא מאחר והגמרא דורשת העמקה רבה בהיגיון הבורא ללא כל התייחסות לרגש ועל כן מאחר ורב הנשים מתרגשות מהר וקשה להם להעמיק בדברים בהגיון הצרוף ללא התייחסות לרגשותיהם,אין ללמדם תורה שבעל פה.

ואם היא תאבד את החלק הרגשי שלה ותהפוך גם כן לקרה היא איבדה את כל נשיותה.

7.  הסיבה מחמת הקשר שיהיה לה עם אבות הבנים.

בברכה - בנימין שמואלי