נשים

האם לאשה מותר לעשות הבדלה כאשר אין אף גבר שיכול לזכות אותה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול את כבוד הרב כמה שאלות בנוגע להבדלה 1. האם לאישה מותר לעשות הבדלה כאשר אין אף גבר שיכול לזכות אותה ולבצע לה.או שהיא בכלל אסור לה לעשות ואם מותר לה האם היא יכולה לשתות מהיין כפי שנוהגים הגברים או שזה תקף רק לגבי הקידוש ביום שישי שבו אם אין לאישה מישהו שיכול לזכות אותה אז היא צריכה לעשות..? 2.אם אני עושה שבת אצל משפחה שאינה שומרת שבת,ואני היחידה שכן שומרת.והגברים שבבית אינם שומרים כלל ואין באפשרותי לעשות שבת במקום אחר..האם בצאת השבת אני יכולה לבקש מאחד מהגברים שיעשה לי הבדלה ויזכה אותי, או שאני צריכה לעשות לעצמי מכיוון שהם לא שומרים או שאולי בכלל אסור לנשים לעשות, או שאני פטורה ואז אני לא צריכה בכלל.. תודה רבה מראש.. אתם עוזרים המון, וברכת כל טוב.

תשובה

שלום וברכה

1. גם בהבדלה הדין הוא שאם אין גבר שיבדיל שתבדיל היא בעצמה ותשתה את היין.

2. אם הם מאמינים בבורא עולם, את יכולה לבקש מהם להבדיל ובכך תזכי אותם במצוות הבדלה.

אולם אם הדבר עולה לך קצת בקושי, עלייך להבדיל בעצמך.

בברכה - בנימין שמואלי