נשים

מה לגבי חצאיות מאחרי הברך

  • כ"ז כסלו התשע"ז

שאלה

שלום רב אני חוזרת בתשובה הרבה שנים לפני שנה קיבלתי על עצמי בלי נדר ללבוש חצאיות רחבות יותר לאורך שמגיע עד אמצע הרגל. בתקופה האחרונה נהיה לי ממש קשה כי אפילו שאני בסביבה חרדית כולן לובשות חצאיות ישרות רגילות המכסות עשר ס"מ מהברך ברצוני לדעת מה ההלכה אומרת,( אני גם מכירה בנות של אחד הרבנים החשובים בעיר שלנו ובנותיו צנועות אך עם חצאיות רגילות כמו שציינתי לפניכם)ומה עלי לעשות כדי שאני יהיה שלמה עם עצמי אם אפשר תשובה בהקדם תודה!

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד להמשיך ולהקפיד כפי שהקפדת עד היום ולא להקל בדבר למרות שרבות מקילות.

עיקר ההלכה היא שהחצאית חייבת לכסות את הברך בכל מצב גם בישיבה ללא שיש צורך למשוך את החצאית בשעה שמתיישבי וכדו'.

בדרך כלל חצאית ישרה שיש בה רק כמה ס"מ לאחר הברך אינה עומדת בגדר זה. בזכות ההקפדה על הלכות הצניעות כראוי תזכי להצלחה בכל העניינים ולישועות גדולות.