חברה והשקפה

דיכאון שמירת העיניים

  • כ"ו כסלו התשע"ז

שאלה

אני שיחקתי במחשב ופתאום עלתה לי תמונה במשחק אני ישר מחקתי את המשחק הזה אבל עדיין יש לי דיכאון בגלל זה האם אין לי על מה להיות בדיכאון בגלל שישר יצאתי מהמשחק או שזה בעיה וזה נחשב לי כאילו חטאתי בשמירת העיניים אם זה חשוב האינטרנט שלי מוגן ויש בו רק הידברות וכיכר השבת ועוד כמה אתרים והמשחק הזה היה בשולחן העבודה ולא באינטרנט

תשובה

שלום וברכה

אין זה אלא עצת היצר הרע שרוצה להפיל אותך לזרועותיו, הדיכאון אין בו תועלת לעולם אפילו בחטא מזיד חלילה, יש להיזהר מאוד שאף לאחר חטא כאשר יש צער אין להיות בדיכאון אלא להמשיך להתעלות ושהצער יביא לרצון להיזהר מכאן ואילך ולהשתוקק להתעלות בתורה ויראת שמיים.

כאשר יש דיכאון משתק, אין זה תשובה נכונה אלא עצת היצר שממשיך לנעוץ את טלפיו בקרבן שלו כדי לוודא את הריגתו הרוחנית של האדם.