שאל את הרב - כללי

האם יש קנאה בעולם הבא?

  • כ"ה כסלו התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, האם בעולם הבא אדם יקנא בכל מי שיהיה בדרגה רוחנית גבוהה משלו? אם כן, האם יש משהו שאדם יוכל לעשות בשביל שהוא לא יקנא בעולם הבא באף אחד, ויזכה לשמוח בחלק שלו בשלמות? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

כבר אמרו חז"ל במסכת ברכות (דף יז עמוד א) העולם הבא אין בו לא אכילה ולא שתיה ולא פריה ורביה ולא משא ומתן ולא קנאה ולא שנאה ולא תחרות, אלא צדיקים יושבין ועטרותיהם בראשיהם ונהנים מזיו השכינה (וכן ראה בהקדמת הט"ז ליורה דעה ד"ה וכל).

בברכה,

הלל מאירס