אמונה

למה יש ככ מעט יהודים בעולם?

  • כ"ב כסלו התשע"ז

שאלה

השאלה היא חלק קטן מתוך תגובה של אדם חילוני.. עניין אותי מאוד מה היא התשובה של היהדות לטענה שלו: 7 מליארד אנשים בעולם מתוכם 16 מיליון יהודים שזה 0.23 אחוז (פחות מרבע אחוז!!) אם באמת הייתה דת אמיתית שניתנה על ידי האל, האם אתם באמת חושבים שהאל היה נותן אותה רק לפחות מרבע אחוז מהאוכלוסייה וש-99.77 אחוז מהאוכלוסייה תהיה כופרת? זה נשמע לכם הגיוני? **יש להדגיש שזוהי ממש לא דעתי רק יצא לי להיתקל בתגובה הזו ואשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

שתי הדתות הגדולות ביותר בעולם - הנצרות והאסלאם - הן חיקוי של התורה ומבוססות על התורה הקדושה שלנו. מי לא מכיר את התורה ואת עם ישראל?

ספר התורה הוא הספר המודפס והמפורסם והמשפיע ביותר בכדור הארץ. הסיבה שרוב העולם כיום מאמין באלוקים אחד - הוא רק בזכות התורה שגילתה את המונותאיזם לעולם. לפניה כולם עבדו אלילים ופסלים.

אין בימינו גוי שאין לו גישה לספר התורה. ולא במקרה זכה עם ישראל להיות העם המפורסם והמשפיע ביותר בהיסטוריה.

מספיק לקרוא בספר התורה, כדי להכיר בהתגלות האדירה שנעשתה לפני עם ישראל, ולדעת את ההוכחה לאמיתתה.

באף מקום אחר בעולם אין ולא היתה עוד התגלות אלוקית בפני עם שלם כפי שנגלה ה' בפני כל עם ישראל ביציאת מצרים ומעמד הר-סיני. בספר דברים (פרק ד') מלמדת התורה את ההבדל בין היהדות לכל אמונה ודת אחרת בעולם כולו:

"כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו (?!), השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי (?!), או הניסה אלוקים לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי במסות, באתות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה ובמוראים גדלים ככל אשר עשה לכם ה' אלוקיכם במצרים לעיניך (?!). אתה הראת לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו, מן השמים השמיעך את קולו ליסרך ועל הארץ הראך את אשו הגדולה, ודבריו שמעת מתוך האש..."

מי לא יודע ולא שמע עדיין על עם ישראל ונסיו האדירים, שאין כדוגמתם באף דת אחרת?

כך שכל גוי שמחפש אמת, אלוקים יעזור לו למצוא את האמת ולהגיע לדת האמת.

הנה סיפור על כומר שהתגייר פשוט מתוך שקרא בספר התורה:

https://www.hidabroot.org/article/3621

אך השואל צודק בשאלתו שהתורה לא ניתנה לכל העמים אלא רק לעם ישראל, ועל כן הם באמת לא נדרשים בקיומה.

התורה מיועדת לעם הנבחר, אשר קיבל על עצמו "נעשה ונשמע", והיה מוכן לקיים את תכלית הבריאה - שהיא עבודת ה'. אך העמים הגויים לא רצו בתרי"ג מצוות ועל כן לא זכו בה.

עם זאת הקב"ה אינו בא בטרוניה עם בריותיו, ולא שונא את הגויים. היהדות מלמדת אותנו שמספיק שגויים יקיימו רק שבע מצוות בני נח (מצוות שמובנות בשכלו הטבעי של כל אדם, כמו לא תגנוב, לא תרצח, לא לעבור איסורי עריות וכו') כדי שיקבלו את חלקם לעולם הבא.

כך שגם גוי יכול להיות צדיק, ראה כאן תשובה מורחבת לשאלה:

https://www.hidabroot.org/article/109720

חפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית", וקרא חוברת קצרה שכתבתי על עיקרי האמונה.

בברכה,

דניאל בלס