שאל את הרב - כללי

גלגול בכלב שחור לגבר שבגד

  • ז' כסלו התשע"ז

שאלה

שלום רב, שמעתי שגבר בוגד, יתגלגל ככלב שחור. אם גבר נשוי לא כדת משה וישראל אלא בנישואים אזרחיים, והוא בוגד עם אישה נשואה כדת משה וישראל, האם יחזור ככלב שחור בגלגול הבא? בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום רב,

אכן מובא מעשה כזה בספר קב הישר (פרק לד) בשם כתבי האר"י ז"ל. כל עוד האישה שהוא היה איתה נשואה הוא יכול לקבל עונש להתגלגל בכלב (ללא קשר למצב הגבר אם הוא נשוי או לא).

בברכה,

הלל מאירס