שו"ת חנוכה

האם נר ביתו ביום חול קודם לנר חנוכה?

  • ז' כסלו התשע"ז

שאלה

שמעתי שיש פוסקים שסוברים שאף בימות חול נר ביתו קודם לנר חנוכה. האם הרב יודע לזה מקור? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כך נראה מדברי הריטב"א במסכת שבת (דף כג עמוד ב, ד"ה נר חנוכה) שגם ביום חול, אם יש לו אפשרות להדליק רק את נר ביתו או את נרות חנוכה, נר ביתו קודם, משום שלום בית. עיין שם.

וע"ע להגר"י חאגיז זצ"ל בשו"ת הלכות קטנות חלק ב' (סימן קפא) שהסתפק בזה, והניח בצריך עיון.

וראה עוד להגר"נ גששטטנר זצ"ל בשו"ת להורות נתן חלק א' (סימן יד אות ח) שגם כן כתב לחדש שגם נר ביתו של יום חול קודם לנר חנוכה, וסיים: ופלא שהמפרשים לא העירו בזה כי הוא חידוש דין גדול דאף נר של חול עדיף מנר חנוכה, וצריך עיון. ע"כ.

ולפי הנ"ל אכן מצאנו להריטב"א ובעל הלכות קטנות שכתבו לדון בזה. וע"ע להגר"י סופר זצ"ל בספרו יומין דחנוכה חלק ב' (סימן יט אות א).

בברכה,

הלל מאירס