תפילה וברכות

מספר שאלות הלכתיות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי מספר שאלות שמטרידות אותי זמן מה, אודה מאוד לאה שיענו: 1. האם יש ברכה מקוצרת לברכת המזון שניתן להשתמש בה בחוץ אחרי האכילה? הכוונה היא במצבים בהם אין זמן או יכולת להתפלל את התפילה המלאה. 2. ישנה אבן שנקראת אבן הקריסובריל - עין החתול. האם היא נחשבת ביהדות לאבן שמביאה עושר? ובכלל מהי עמדת הדת על אבני החן השונות? 3. אילו פרקי תהילים מומלץ וצריך לקרוא כל יום? האם צריך לקרוא גם פרק שהוא כמספר גילך, או שנה אחת מעל? 4. מה ניתן לעשות אם אחרי הכניסה לשירותים אין נטלה במקום? 5. האם ניתן לקרוא תהילים של אותו היום בהפסקות, ולא בבת אחת? 6. למה בדיוק אסור להתפלל תהילים בלילה? ועד מתי בדיוק כן ניתן לקרוא? 7. האם נשים מחויבות בקריאה של ברכת המזון לעצמן ללא גבר? שוב תודה רבה למי שעונה!

תשובה

שלום וברכה

1. בשעת הדחק גדולה, אפשר להשמיט את אמירת ה"הרחמן" עד סוף ברכת המזון, ולסיים את ברכת המזון במילים אל יחסרנו שבברכה הרביעית.

2. רובם שקר.

3. תהילים  יש לקרוא כפי היכולת וכפי הרגש שבלב.

אין חובה לקרוא תהילים.

4. אפשר ליטול ידיים גם ללא נטלה.

את הנטלה צריך בעיקר בנטילה לפני אכילת לחם.

5. כן.

6. הטעם על פי קבלה.

מותר לקרוא עד צאת הכוכבים.

7. כן.

אם כי ישנו ספק בהלכה אם החיוב הוא מן התורה או מדרבנן.

בהצלחה ונשמח לענות לך בכל עת - בנימין שמואלי