האם מותר ליטול ידיים במקלחת שיש שם בית הכסא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אנו נוטלים את ידינו בכיור שנמצא במקלחת ששם גם בית הכסא נמצא ומברכים מחוץ למקום האם זה בסדר או ברכה לבטלה?

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה, אין ליטול ידיים בחדר האמבטיה כשיש שם בית - כסא, אבל בשעת הדחק אפשר ליטול ידיו מברז שנמצא בבית הכסא.

לגבי נטילת ידיים בבוקר, [לא לסעודה], אפשר להקל יותר, אבל לכתחילה צריך לעשות את הנטילה מחוץ לבית הכסא.

אבל כשאין בית כסא בחדר המקלחת יש להתיר נטילת ידיים גם לסעודה בחדר האמבטיה, והברכה יברך מחוץ לחדר האמבטיה, ורק משום קדושה יתירה ומדת חסידות יש מקום לנהוג שלא ליטול נט"י כלל בחדר האמבטיה, כל עוד שיש אפשרות לכך.

בהצלחה - מנשה ישראל