שאל את הרב - כללי

מה קורה אחרי שמתים,מי הולך לגהנום או גן עדן ומתי מגיע השלב של גלגול הנשמות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי מאוד לדעת מה קורה אחרי שמתים, מי הולך לגהנום/גן עדן ומתי מגיע השלב של גלגול הנשמות? האם כל אחד הוא גלגול נשמה? מה יש בגהנום ובגן עדן? האם זה עולם הבא? ואם יש גלגול נשמה אז למה יש גהנום? מה בא לפני? תודה רבה, יום טוב.

תשובה

שלום וברכה

כל אדם לאחר פטירתו נשפט בבית דין של מעלה על מעשיו אם טובים הם או רעים, אם האדם שמר מצוות ועשה את רצון ה´ הוא זוכה לשכר טוב על מעשיו, ונכנס לגן עדן עם הצדיקים, ומקבל שכר רב ותענוג לאין שיעור.

אם הוא חטא רבות ולא שמע אל מצות ה´ לא שמר שבת וכו´ ייענש קשות אם בגיהנם אם בכף הקלע, או להתגלגל בדומם צומח או בבעל חי אם בכל עונש אחר כפי הכרעת בית הדין.

ישנם כאלו שחסרים להם אי אלו מצוות והם מקבלים צ´אנס נוסף לרדת לעולם ולהשלים את תיקונם.

או כאלו שלאחר כל העונשים בגיהנם ולאחר שאין בהם כבר ליכלוך עדיין אין להם מצוות שבשכרם ייכנסו לגן עדן, ועל כן הם נשלחים לאסוף מצוות נוספות

יש כאלו שיישלחו שוב לעולם לאחר שנים רבות בגן עדן כדי לאסוף מצוות רבות נוספות או כדי לסייע לאחרים להשלים את המצוות

רבים הם חשבונות שמיים, אולם עלינו לעשות הכול להשלים את עצמינו שנוכל מיד להיכנס לגן עדן ללא קשיים.

בברכה - בנימין שמואלי