ביכורים בשבועות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב. רציתי לשאול, כאשר עמ´י היו עולים לרגל להביא ביכורים לביהמ´ק, יש כאלו שהגיעו ממרחקים ונסעו כמה ימים. איך זה שהפירות לא הרקיבו להם במהלך הנסיעה או ההליכה הרגלית? האם יש אפשרות שהם פדו את הפירות בכסף וקנו תמורתם פירות בירושלים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כך מבואר במשנה [מסכת בכורים פרק ג משנה ג]:

"הַקְּרוֹבִים מְבִיאִים הַתְּאֵנִים וְהָעֲנָבִים [- כשהם טריים], וְהָרְחוֹקִים [- מירושלים ואין ביכוריהם יכולים להתקיים כל כך] מְבִיאִים גְּרוֹגְרוֹת וְצִמּוּקִים [- תאנים וענבים יבשים]".

ביכורים אין להם פדיון.

בהצלחה - מנשה ישראל