האם מותר לומר דברים שבקדושה כנגד מים טמאים?

  • א' כסלו התשע"ז

שאלה

בעזרת ה' יתברך. שלום וברכה כבוד הרב, מכיוון שבביתי יש כמה שלושה מפלסים אז לא תמיד יש לי כוח לרדת לקומה עם כיור בכדי ליטול ידיים לכן לקחתי דלי עם בקבוקי מים ונטלה ושמתי בחדרי וכל פעם שאין לי כוח לרדת אני נוטלת לדלי.. האם ישנה חובה לרוקן לאחר כל פעם את הדלי? האם השהות של המים טמאים? ומטמאים את החדר? האם צריך לכסות את הדלי? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין זה בסדר שהמים ישהו בחדר, אולם יש מידת חסידות שלא לברך/לקרוא קריאת שמע/להתפלל/ללמוד תורה כנגד המים שנטלת בהם ידיים בבוקר, ולכן אם את רוצה לנהוג במידת חסידות זו יש לשפוך את המים או לשפוך לתוכם רביעית מים או לכסות אותם לפני שאת אומרת דברים שבקדושה.

מקורות: יעויין בשו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק אורח חיים סימן א אות ט) ובספר ילקוט יוסף (סימן ד סעיף מא).

בברכה,

הלל מאירס