שאל את הרב - כללי

חיים של יצורים שונים

  • כ"א חשון התשע"ז

שאלה

שלום פעם שמעתי שקיימים בעולם שלנו יצורים שונים כמו מוטציות וכד' שנמצאים מתחת לאדמה בעומק שאין אפשרות להגיע אליהם. האמת ששמעתי את זה מרב האם הדבר נכון או שהוא טעה?

תשובה

שלום וברכה,

היצורים שהזכרת לא מוזכרים בגמרא וגם לא במדרשים. כלומר אין להם אזכור בתורת הנגלה.

עם זאת, ישנם ספרי קבלה שמתארים יצורים בבטן האדמה מעין מה שהזכרת, אך איננו יודעים כלל אם הם דיברו כפשוטו או בדרך משל, או שמא תארו בריות רוחניות כגון מזיקים ושדים שחיים בממד מקביל לשלנו. מאחר שיש פירושים רבים לדברי קבלה, וחכמה זו נמסרה רק לחכמי הסוד, אין לנו הבנה בהם, ולא ניתן להוכיח האם יש יצורים כאלה או לא.

ראה בבקשה:

https://www.hidabroot.org/article/80388

בברכה,

דניאל בלס