שבת

האם מותר למחוא כפיים בשבת?..

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בוקר טוב ותודה רבה רבה מראש! כמה שאלות.. מותר למחוא כפיים ולרקוד בשבת? אפשר להניח על הפלטה מלפני שבת קומקום עם מים רותחים ולהשתמש בהם בשבת? (אנחנו מהעדה התימנית) האם מותר לשלוח מאכלים מסויימים לחו"ל דרך הדואר בידיעה שיש מצב שהוא יועבר בשבת? ועוד שאלה לא קשורה.. האם יש עניין לא ללכת לחברון למערת המכפלה או לקבר רחל בגלל שמקומות אלה מסוכנים או שאפשר ללכת לשם חופשי?.. שוב תודה!! גמר חתימה טובה! אשריכם!!!

תשובה

שלום וברכה

יש מרבותינו האשכנזים שכתבו להקל הדבר כיום. אבל דעת הפוסקים הספרדיים שאין להקל בדבר כלל ואסור גם בזמנינו לרקוד ולמחוא כפיים בשבת, וכן העלה להחמיר בשו"ת יחווה דעת ח"ב סימן נח`. מותר להניח על הפלטה מים רותחים מערב שבת, ולהשתמש בהם בשבת.

מותר ללשוח דברים דרך הדואר גם אם הדואר הנוכרי יטפל בכך גם בשבת. בעניין ההליכה למקומות המסכונים, יש להתייעץ עם גורמי הביטחון ולפי זה להחליט אם את רוצה ליסוע לשם או לא.

שבוע טוב - בנימין שמואלי