האם מותר לנסוע לטיול באילת?

  • ח' חשון התשע"ז

שאלה

אני אישה חרדית, רציתי לשאול אם יש בעיה לנסוע לאילת לטייל משום שיש הסבורים שאילת היא בגדר חוץ לארץ, ואסור לצאת מארץ ישראל. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן העיר אילת נמצאת מחוץ לגבולות ארץ ישראל, ולכן אין לצאת לטייל שם, כשם שאין לצאת מארץ ישראל לחו"ל לשם טיול.

מקורות: יעויין בשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן שלב ד"ה והנה מה) בשם החזון איש זצ"ל. וע"ע שם (סוף ד"ה ולע"ד) ובשו"ת שבט הלוי חלק ה' (סימן קעג) ובשו"ת אז נדברו חלק יד' (סימן מג) ובספר אור לציון חלק ג' (פרק כג אות יב, ד"ה ולענין). וע"ע בשו"ת בריתי שלום חלק ד' (סימן ד בהערה 6 ד"ה ומכאן).

בברכה,

הלל מאירס