אמצעי מניעה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני נשואה טרייה וכרגע אני חוששת להיכנס להיריון עקב קבלה לעבודה חדשה. רציתי לדעת האם מותר על פי ההלכה להשתמש באמצעי מניעה? אם כן, באלו אמצעי מניעה ניתן להשתמש? כמו כן, רציתי לדעת האם מותר על פי ההלכה לקיים יחסי אישות בצורה של "משגל נסוג" או בכל דרך אחרת שאינה מביאה לידי הפריה. אודה לכם אם תוכלו להשיב על שאלתי

תשובה

שלום וברכה

משגל נסוג אסור בהחלט, בכל מקרה. דחיית הריון לסיבת קריירה אסורה. דחיית הריון לסיבות רפואיות מותרת רק באמצעות גלולות או התקן, ולא בקונדום או במשגל נסוג, דברים אלו אסורים בכל מצב ובכל תנאי. אי קיום היחסים בימי הביוץ היא הדרך המומלצת ביותר למניעת הריון, אבל גם בצורה שכזאת אין לבטל את מצות פריה ורביה, למען קריירה.

בברכה - בנימין שמואלי