חברה והשקפה

איך נשמו בתיבת נח?

  • כ"ט תשרי התשע"ז

שאלה

כתוב בפרשת נח שהמים כיסו את ההרים הגבוהים אשר מעל לעננים. בגובה הזה היום אנחנו יודעים שדרוש מסכות חמצן ובמטוס יש בלוני חמצן. אז איך הם נשמו בתיבה?(כמובן שאני מאמין בה' שעשה ניסים ובכל זאת מעניין לדעת את הדרך המדעית של בורא עולם לזה).

נ

תשובה

שלום וברכה,

התיבה היתה אטומה כמו צוללת או מטוס, והיא היתה גדולה דיה כדי לאגור חמצן לכל השנה (גודלה של התיבה בפריסה לאורך היה כמו טיטניק וחצי).

גם האטמוספירה השתנתה במהלך המבול, ובעקבותיה הופיעה הקשת בענן כפי שמבאר המלבי"ם.

ראה גם:

https://www.hidabroot.org/article/68426

בברכה,

דניאל בלס