האם מותר לגרושה לדבר עם הגרוש שלה?

  • כ"ו תשרי התשע"ז

שאלה

לכבוד הרב שלום, רציתי בבקשה לדעת על פי ההלכה מותר לאשה גרושה לדבר עם גרושה לחיות איתו? חשוב לציין שהוא היה לאחר גירושינו התחתן ואז שוב התגרש. תודה רבה יום טוב

תשובה

שלום רב,

אם מטרת הדיבור היא בשביל להתחתן איתו בשנית - מותר.

כמובן זהו רק אם הגרוש אינו כהן - כי אם כן אסור לו להתחתן איתך בשנית.

וכן רק אם את לא היית נשואה למישהו אחרי הגירושין ממנו - את יכולה להתחתן איתו בשנית (שלחן ערוך אבן העזר סימן י סעיף א). זה שהוא היה נשוי בשנית אחרי הגירושין ממך לא מעלה ולא מוריד.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס