חברה והשקפה

אמת

  • י"ז תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב תודה רבה על האתר הנפלא! יש לי משהו שמפריע לי הרבה זמן... אני מרגישה שמידת האמת ממש בוערת ב אבל שהרבה פעמים ייצר הרע משתמש בה נגדי. לדוגמה: איך אדע שאני מאמינה באמת? איך אדע שאני עושה דברים באמת לשם שמים ולא בשביל עצמי? תודה רבה ! שה' יתברך יזכה אתכם להמשיך ולעסוק בעבודה הקודש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

היה בחור אחד שחזר בתשובה ועבר לישיבה לחוזרים בתשובה, יום אחד ניגש הבחור אל הרב שלו, ושאל אותו בעצב: "כבוד הרב, כיצד אדע שאני עובד את הקב"ה מתוך אהבה לשמה?"

שאל אותו הרב: "יש הרבה דרגות של יראה ושל אהבה לשמה, אני בטוח שהגעת לפחות לדרגה אחת מהן".

הבחור שאל: "אבל איך אהיה בטוח בכך? אולי אני עובד רק את עצמי?"

הרב השיב לו: "בוא ואשאל אותו שאלה - נניח שחס וחלילה וחס ושלום היית עכשיו בטוח שאין אלוקים, או שהיית חושב שאלוקים לא אכפת לו ממה שאתה עושה, האם עדיין היית לומד היום תורה ושומר שבת?"

הבחור אמר: "לא. אני מניח שהייתי הולך לעסוק בדברים אחרים בחיים".

הרב השיב לו: "אז זו ההוכחה שאתה מקיים את התורה והמצוות למען ה', וכבר זכית להגיע לדרגה מסויימת של לשמה. כי בלי האמונה שלך בה' היית נמצא עכשיו במקום אחר, לא היית נמנע מעבירות ולא היית שומר את התורה והמצוות. אתה עושה זאת רק בגלל האמונה שלך בה'".

ראי בבקשה את הכתבה: "איך להבחין ביצר הרע":

https://www.hidabroot.org/article/107249

וחפשי בגוגל חוברת שכתבתי בשם "שיחה גורלית", אשר מתארת דו-שיח עם אלוקים על כל עיקרי האמונה. מומלץ לקרוא עד הסוף המפתיע.

בברכה,

דניאל בלס