תפילה וברכות

תפילה ועם ישראל.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה בוקר אור , יש שאלה שמאוד מטרידה אותי לגבי התפילה. בבוקר כשאני מתעוררת, אני אומרת"מודה אני" לאחר מכן אני מתארגנת לעבודה, ורק באוטובוס אני קוראת תפילות השחר+שמע עד תפילת שמונה עשרה. כשאני מגיעה לעבודה אחרי 10:00 בערך אני מבקשת 5 דק` הפסקה ויוצאת לחדר לומר תפילת שומנה עשרה. האם זה תקין שאני עושה הפסקה בין שמע לתפילת שמונה עשרה? והאם זה בסדר לשמוע מוסיקה אחרי קריאת שמע שעל המיטה? אני יודעת שבורא עולם ברא ואוהב את כולם - את כל העמים, פשוט אותנו הוא קידש... אך איך זנ ניראה העיני העמים האחרים? הרי כולם חושבים כביכול "שהם העם הנבחר" תודה על המענה. המשך יום נפלא לכולם.

תשובה

שלום וברכה

אין לעשות כן, ויש להתפלל באוטובוס או מיד בהגיעך לפני תחילת העבודה. אפשר לשמוע מוסיקה לאחר קריאת שמע, אם כי כתבו הפוסקים שאסור להירדם מתוך מוסיקה וזאת כאבל על חורבן הבית.

כל מי שרוצה להצטרף ולהיות חלק מהעם הנחר, מוזמן, כמובן בקבלת זכויות וחובות של העם כעם נבחר, דהינו כולל שמירת מצוות מלאה. הנוצרים והמוסלמים מודים באמת שהבורא בחר בעם ישראל מכל העמים, הם רק טוענים שכיום הבורא שינה את דעתו, וזאת ללא כל הוכחה ובניגוד לנבואות בתנ"ך.

בברכה - בנימין שמואלי