אמונה

נראה לי שאני יכולה לקרב יהודי למקורותיו. עזרו לי.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. אני תלמידה בכיתה י"א, לומדת בכרמיאל שומרת שבת, מאמינה אמונה שלמה ובטוחה בה` ושום דבר לא יזיז אותי מדעתי. לעומת זאת אני בבית ספר שהוא לא דתי, ובבית ספר בכרמיאל ( שדרך אגב הוא בית ספר חדש ) הכרתי ילד אחד מהכיתה, שסיפר לי שהוא ניסה להאמין. אך לא הצליח, הוא רוצה עובדות על דברים שלעולם לא חשבתי עליהם.. כמו חציית ים סוף, כיצד ניתן להוכיח זאת? כמו ניסים ונפלאות.. וכולי? הוא אומר שהמדע יכול לתת הוכחות שהדת לא יכולה.. אז אמרתי לו שאני מוכנה לעזור לו שאם הוא ירצה.. ואני אעשה כל מאמץ.. הוא אמר לי שהוא מעוניין בזה, ואני צודקת בזה שאמרתי שהוא לא שאל אף אחד וישר קבע את דבריו. ועל כן הוא מצטער. כיצד אוכל להתייחס למצב כזה? הוא ילד ממש טוב. אני לא חושבת שניתן להקניט אותו, או להתייחס אליו כאחר.. מחכה לעזרה בברכה חן

תשובה

שלום וברכה

אם הבחור מעוניין להגיע לסופ"ש בעניני יהדות, כדי לבדוק את הענין ביסודיות, הרי זה הדבר המומלץ ביותר, ובכך הוא יוודע לאמת בתורתינו הקדושה. באם הוא אינו רוצה להגיע לסמינר, המדע בהצלחה - בנימין שמואלי